Verzenden en retourneren

Een artikel retourneren (RMA)

U kunt een product naar Parts United retourneren wanneer er sprake is van:

Om een product aan Parts United te retourneren verzoeken wij u eerst het retourformulier geheel in te vullen. Na het formulier geheel ingevuld te hebben, kunt u dit direct versturen naar de juiste afdeling. Zo kunnen wij uw RMA sneller in behandeling nemen en verwerken. Ervaart u problemen met het invullen van het formulier of heeft u vragen, neem dan contact op met onze klantenservice. Om een RMA aan te vragen kunt u een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch contact met ons opnemen. Onze servicemedewerkers zijn van maandag - vrijdag tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)172 - 244 313

Houdt u de volgende informatie bij de aanvraag van een RMA bij de hand!

Ordernummer van de levering
Artikelnummer van het defecte product
Gedetailleerde klachtomschrijving
Zodra bovenstaande informatie bij ons binnen is, nemen wij uw aanvraag in behandeling en maken wij een zogenaamd RMA nummer voor u aan.

LET OP: Electronica onderdelen die gevoelig zijn voor electrostatische ladingen moeten verpakt worden in een anti-statische verpakking om de garantie te behouden!
Verpak het product veilig met materialen die tegen een stootje kunnen (originele verpakking bij voorkeur) en voeg alle accessoires en onderdelen toe.
In het geval van "Dead On Arrival" dient het product in dezelfde staat te worden geretourneerd zoals het naar u was verstuurd, inclusief originele verpakking en alle accessoires.
Voeg de RMA bevestigingse-mail toe in de verpakking.

Na inspectie en tests zullen wij reparaties uitvoeren of een vervanging sturen indien van toepassing.
Wij zullen u een orderbevestiging en verzendbevestiging toesturen wanneer uw product hersteld of vervangen is.
Als producten worden teruggestuurd onder het herroepingsrecht worden deze bij aankomst in ons magazijn geïnspecteerd en/of getest. Indien aan de voorwaarden voor creditering is voldaan, wordt het bedrag teruggestort op uw bankrekening. Vergeet niet uw bankrekening nummer te vermelden bij de retourzending!
Leveringen zonder duidelijk vermeld RMA nummer zullen een andere afhandeling nodig hebben en de verwerking hiervan kan een aanzienlijke vertraging oplopen.
Retourzendingen die onder rembours worden verstuurd kunnen wij helaas niet accepteren.

Verkeerd geleverd

Incompleet
Het kan voorkomen dat door een logistieke fout uw order incompleet wordt geleverd. Mocht dat het geval zijn en er ontbreken producten, neem dan z.s.m. contact op met de klantenservice zodat uw probleem kan worden opgelost.

Vermeld hierin de volgende informatie:

Andere bestelling
Zoals het voor kan komen dat een order incompleet is, kan het ook voorkomen dat u een totaal andere bestelling ontvangt. Indien dat het geval is raden wij aan een retourformulier in te vullen, dit onder vermelding van Verkeerd product ontvangen. Wanneer u het product aan ons retour zendt, zullen wij bij ontvangst u alsnog het juiste opsturen.

Ontvangen met schade
Soms kan het zijn dat uw pakket beschadigd raakt tijdens de bestelling. Indien het pakket er heel erg beschadigd uitziet kan u deze het beste weigeren. Neemt u hem toch in ontvangst, laat de bezorger dan een schadeverklaring invullen. Mocht u na opening contacteren er iets beschadigd is, vul dan z.s.m. een retourformulier in onder vermelding van Transportschade.